Aszalt vörösáfonya natúr
899 Ft/100 g
(8990 Ft/kg)
A vörösáfonya az egyik legkedveltebb és legtöbbféleképpen felhasznált aszalt gyümölcs: tehető süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, salátába, müzlibe és joghurtba is.
Kimérősen kapható termék!
Leírás
Tartalmaz:
A-, B-, C-, E-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink, mangán, foszfor, béta-karotin.
Miért jó?
A vörösáfonya egészséges, vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, ráadásul ízes és aromás is. A felfázás egyik leghatékonyabb ellenszere. Magas antioxidáns tartalma erősíti az immunrendszert, csökkenti az infarktus lehetőségét és egyben jó érvédő is: javítja az erek rugalmasságát. Sejtregeneráló és méregtelenítő hatású, megakadályozza a szervezetben a gyulladásos és a daganatos betegségek kialakulását. Emellett hozzájárulhat bizonyos krónikus betegségek megelőzéséhez (érelmeszesedés, koleszterin lerakódás, bőrproblémák kialakulása, daganatok keletkezése).
Felhasználási ötletek:
A vörösáfonya az egyik legkedveltebb és legtöbbféleképpen felhasznált aszalt gyümölcs: tehető süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, salátába, müzlibe és joghurtba is.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
- energiaérték (kj/kcal) 1440/344
- zsír (g) 0, 8 – amelyből telített zsírsav (g) 0,08
- szénhidrát (g) 83 – amelyből cukor (g) 68
- fehérje (g) 83
- só (g) 0