Aszalt vörösáfonya natúr

899 Ft/100 g

(8990 Ft/kg)

A vörösáfonya az egyik legkedveltebb és legtöbbféleképpen felhasznált aszalt gyümölcs: tehető süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, salátába, müzlibe és joghurtba is.

Kimérősen kapható termék!

Bővebb leírás

Kategóriák: ,

Leírás

Tartalmaz:

A-, B-, C-, E-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink, mangán, foszfor, béta-karotin.

Miért jó?

A vörösáfonya egészséges, vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, ráadásul ízes és aromás is. A felfázás egyik leghatékonyabb ellenszere. Magas antioxidáns tartalma erősíti az immunrendszert, csökkenti az infarktus lehetőségét és egyben jó érvédő is: javítja az erek rugalmasságát. Sejtregeneráló és méregtelenítő hatású, megakadályozza a szervezetben a gyulladásos és a daganatos betegségek kialakulását. Emellett hozzájárulhat bizonyos krónikus betegségek megelőzéséhez (érelmeszesedés, koleszterin lerakódás, bőrproblémák kialakulása, daganatok keletkezése).

Felhasználási ötletek:

A vörösáfonya az egyik legkedveltebb és legtöbbféleképpen felhasznált aszalt gyümölcs: tehető süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, salátába, müzlibe és joghurtba is.

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

  • energiaérték (kj/kcal) 1440/344
  • zsír (g) 0, 8 – amelyből telített zsírsav (g) 0,08
  • szénhidrát (g) 83 – amelyből cukor (g) 68
  • fehérje (g) 83
  • só (g) 0