Aszalt szilva natúr
629 Ft/100 g
(6290 Ft/kg)
Az aszalt szilva használható süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba. Jól harmonizál a fahéjjal, a vaníliával és a szegfűszeggel. Húsok töltéséhez is használható. Ágyaspálinkában is népszerű.
Leírás
Tartalmaz:
A-, B1-, B2-, C-, E-vitamin, vas, kalcium, kálium, magnézium, foszfor, szelén, cink, réz, vas.
Miért jó?
Az aszalt szilva az egyik legkedveltebb aszalt gyümölcs. Rendkívül gazdag káliumban, segít megelőzni a magas vérnyomás kialakulását, vértisztító hatású, elősegíti a szívritmus normalizálását, segíti a belső vérzések csillapítását, és a salakanyagok kiürítését. Emellett koleszterincsökkentő hatású és serkenti a veseműködést is. Vérszegény és vashiányos betegeknek is ajánlott, mivel sok vasat tartalmaz és nagyon jól szívódik fel a szervezetben.
Felhasználási ötletek:
Az aszalt szilva használható süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba. Jól harmonizál a fahéjjal, a vaníliával és a szegfűszeggel. Húsok töltéséhez is használható. Ágyaspálinkában is népszerű.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
- energiaérték (kj/kcal) 1195/282
- zsír (g) 0, 4 – amelyből telített zsírsav (g) 0,1
- szénhidrát (g) 62,6 – amelyből cukor (g) 63,9
- fehérje (g) 2,2
- só (g) 0,005