Aszalt sárgabarack natúr

769 Ft/100 g

(7690 Ft/kg)

Az aszalt sárgabarack felhasználása nagyon széleskörű: gyümölcskenyér, sütemény, desszert, saláta, müzli, joghurt összetevőjeként gyakran használatos. Húsokba töltve vagy mellé, mártásokhoz és szószokhoz is kedvelt. Ágyaspálinkában is népszerű.

Kimérősen kapható termék!

Bővebb leírás

Kategóriák: ,

Leírás

Tartalmaz:

A-, B1-, B6-, B15-, B17-, C-, E-vitamin, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, vas.

Miért jó?

Az aszalt sárgabarack az egyik legnépszerűbb aszalt gyümölcs, intenzív, aromás íze miatt nagyon kedvelt. Többszörösen is erős rákellenes hatású. Az A-vitamin késlelteti az időskori látásromlást, kedvezően hat a zsíranyag-cserére, érvédő hatású és serkenti a máj méregtelenítő működését is. C-vitamin és béta-karotin tartalma rendkívül magas, ami nagy szerepet játszik a szívbetegségek megelőzésében. Kalcium- és foszfortartalma mellett kiemelkedő a természetes kéntartalma is, ami a rákos megbetegedések megelőzésén kívül erős méregtelenítő is, valamint jótékony hatással van a bőrre, a haj növekedésére és a köröm állapotára. Gazdag káliumtartalma mérsékli a magas vérnyomást, kiváló vasforrásként pedig nagy jelentőséggel bír az oxigén szállításában, felhasználásában és raktározásában.

Felhasználási ötletek:

Az aszalt sárgabarack felhasználása nagyon széleskörű: gyümölcskenyér, sütemény, desszert, saláta, müzli, joghurt összetevőjeként gyakran használatos. Húsokba töltve vagy mellé, mártásokhoz és szószokhoz is kedvelt. Ágyaspálinkában is népszerű.

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

  • energiaérték (kj/kcal) 1009/241
  • zsír (g) 0,5 – amelyből telített zsírsav (g) 0
  • szénhidrát (g) 62,6 – amelyből cukor (g) 53,4
  • fehérje (g) 3,4
  • só (g) 0