Aszalt sárgabarack natúr
769 Ft/100 g
(7690 Ft/kg)
Az aszalt sárgabarack felhasználása nagyon széleskörű: gyümölcskenyér, sütemény, desszert, saláta, müzli, joghurt összetevőjeként gyakran használatos. Húsokba töltve vagy mellé, mártásokhoz és szószokhoz is kedvelt. Ágyaspálinkában is népszerű.
Kimérősen kapható termék!
Leírás
Tartalmaz:
A-, B1-, B6-, B15-, B17-, C-, E-vitamin, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, vas.
Miért jó?
Az aszalt sárgabarack az egyik legnépszerűbb aszalt gyümölcs, intenzív, aromás íze miatt nagyon kedvelt. Többszörösen is erős rákellenes hatású. Az A-vitamin késlelteti az időskori látásromlást, kedvezően hat a zsíranyag-cserére, érvédő hatású és serkenti a máj méregtelenítő működését is. C-vitamin és béta-karotin tartalma rendkívül magas, ami nagy szerepet játszik a szívbetegségek megelőzésében. Kalcium- és foszfortartalma mellett kiemelkedő a természetes kéntartalma is, ami a rákos megbetegedések megelőzésén kívül erős méregtelenítő is, valamint jótékony hatással van a bőrre, a haj növekedésére és a köröm állapotára. Gazdag káliumtartalma mérsékli a magas vérnyomást, kiváló vasforrásként pedig nagy jelentőséggel bír az oxigén szállításában, felhasználásában és raktározásában.
Felhasználási ötletek:
Az aszalt sárgabarack felhasználása nagyon széleskörű: gyümölcskenyér, sütemény, desszert, saláta, müzli, joghurt összetevőjeként gyakran használatos. Húsokba töltve vagy mellé, mártásokhoz és szószokhoz is kedvelt. Ágyaspálinkában is népszerű.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
- energiaérték (kj/kcal) 1009/241
- zsír (g) 0,5 – amelyből telített zsírsav (g) 0
- szénhidrát (g) 62,6 – amelyből cukor (g) 53,4
- fehérje (g) 3,4
- só (g) 0