Lenmag

278 Ft/200 g

(1390 Ft/kg)

A lenmag használható egészben és finomra vagy durvára darálva müzlikbe, kefirbe, joghurtba, turmixba, salátákba, szendvicskrémbe, sós sütemények és kenyerek tésztájába vagy a tetejére szórva. Tehető akár pizza vagy palacsinta tésztájába is. Keverhető, vagy önmagában is használható panírokba.

Kimérősen kapható termék!

Bővebb leírás

Leírás

Tartalmaz:

A, B, C, D E vitamin, kálium, foszfor, magnézium, kalcium, vas, cink, mangán, szilícium, réz, jód.

Miért jó?

A lenmag a legjobb növényi forrása az Omega 3 és Omega 6 zsírsavaknak, amelyek a szervezet számára ideális arányban vannak jelen. Megóvnak a szív- és érrendszeri problémáktól, védik az érfalakat és kímélik a szívet. Továbbá kordában tartják a vérnyomást, megelőzik a vérrögök képződését, ezáltal csökkentik a szívinfarktus vagy az agyvérzés veszélyét. Megakadályozzák a koleszterin lerakódását, jó hatással vannak az ízületi problémákra is. Omega 3 (linolénsav) tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében. Magas rosttartalma segíti az emésztést, hozzájárul a méreganyagok kiürítéséhez a szervezetből és orvosolja a székrekedést. A lenmag felszínén az emésztés során képződő nyálka serkenti a belek működését, így felgyorsítja az anyagcserét. Kedvelt összetevő a fogyókúrázók étrendjében is, mert tisztítja a bélrendszert, segíti az emésztést és ezáltal gyorsítja a bélmozgást. Mivel gyorsítja az anyagcserét, a zsírégetés is hatékonyabb tempóra vált, a zsírt energiává alakítja, a benne lévő nyálkaanyag pedig a gyomorba érve megduzzad, ezáltal teltségérzetet ad, csökkenti az étel utáni vágyakozást. Izomlázra és izomfájásra is jó gyógyír, magas fizikai igénybevétel esetén, főleg sportolóknál. A gyomor, bél vagy nyálkahártya,  ízületi és egyéb gyulladások, fekélyek és vesebántalmak is hatékonyan orvosolhatók vele. Kiváló antioxidáns, jó immunrendszer kiegészítő és védelmet nyújt rákos sejtek kialakulása ellen, főleg a prosztata- és a vastagbélrák ellen.

Felhasználási ötletek:

A lenmag használható egészben és finomra vagy durvára darálva müzlikbe, kefirbe, joghurtba, turmixba, salátákba, szendvicskrémbe, sós sütemények és kenyerek tésztájába vagy a tetejére szórva. Tehető akár pizza vagy palacsinta tésztájába is. Keverhető, vagy önmagában is használható panírokba.

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

  • energiaérték (kj/kcal) 2234/534
  • zsír (g) 42,16 – amelyből telített zsírsav (g) 3,66
  • szénhidrát (g) 28,9 – amelyből cukor (g) 1,55
  • fehérje (g) 18,29
  • só (g) 0