Kukorica (pattogtatni való)

795 Ft/500 g

(1590 Ft/kg)

Készíthető pattogtató gépben (szárazon), mikróban (lehet szárazon is vagy vajba/olajba forgatva) és serpenyőben (ugyancsak vajba/olajba forgatva). Fogyasztható önmagában, sózva, vajazva, fűszerezve, édesítve, csokizva, ropogósan vagy ragadósan. Mivel a kukorica gluténmentes, nagyon jól beépíthető a diétába: a pattogtatott kukorica apróra őrölve zsemlemorzsa helyett használható ropogós panírhoz, ízesítve, fűszerezve salátára szórható, mint a pirított kenyérkocka. Gabonapehely is helyettesíthető vele: egy kis tej és méz, és kész a „müzli” is.

Kimérősen kapható termék!

Bővebb leírás

Leírás

Tartalmaz:

A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, E-, K-vitamin, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink, mangán.

Miért jó?

A kukorica sok fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, magas kalóriaértékkel bír és B1-vitamin tartalma segítségével a szervezetben mindez energiává alakul át. Segít leküzdeni a fáradtságot és agypörgető hatással is bír. Magas növényi rosttartalmának köszönhetően emésztésserkentő hatású, emellett vízhajtó tulajdonsággal is rendelkezik. Szénhidrát-összetétele elősegíti a vércukorszint megfelelő szabályozását. Szép, sárgás színét nagyrészt magas béta-karotin tartalmának köszönheti.

Felhasználási ötletek:

Készíthető pattogtató gépben (szárazon), mikróban (lehet szárazon is vagy vajba/olajba forgatva) és serpenyőben (ugyancsak vajba/olajba forgatva). Fogyasztható önmagában, sózva, vajazva, fűszerezve, édesítve, csokizva, ropogósan vagy ragadósan. Mivel a kukorica gluténmentes, nagyon jól beépíthető a diétába: a pattogtatott kukorica apróra őrölve zsemlemorzsa helyett használható ropogós panírhoz, ízesítve, fűszerezve salátára szórható, mint a pirított kenyérkocka. Gabonapehely is helyettesíthető vele: egy kis tej és méz, és kész a „müzli” is.

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

  • energiaérték (kj/kcal) 1655/392
  • zsír (g) 4,7 – amelyből telített zsírsav (g) 0
  • szénhidrát (g) 74,3 – amelyből cukor (g) 0,6
  • fehérje (g) 9,4
  • só (g) < 0,1