Kukorica (pattogtatni való)
795 Ft/500 g
(1590 Ft/kg)
Készíthető pattogtató gépben (szárazon), mikróban (lehet szárazon is vagy vajba/olajba forgatva) és serpenyőben (ugyancsak vajba/olajba forgatva). Fogyasztható önmagában, sózva, vajazva, fűszerezve, édesítve, csokizva, ropogósan vagy ragadósan. Mivel a kukorica gluténmentes, nagyon jól beépíthető a diétába: a pattogtatott kukorica apróra őrölve zsemlemorzsa helyett használható ropogós panírhoz, ízesítve, fűszerezve salátára szórható, mint a pirított kenyérkocka. Gabonapehely is helyettesíthető vele: egy kis tej és méz, és kész a „müzli” is.
Kimérősen kapható termék!
Leírás
Tartalmaz:
A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, E-, K-vitamin, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink, mangán.
Miért jó?
A kukorica sok fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, magas kalóriaértékkel bír és B1-vitamin tartalma segítségével a szervezetben mindez energiává alakul át. Segít leküzdeni a fáradtságot és agypörgető hatással is bír. Magas növényi rosttartalmának köszönhetően emésztésserkentő hatású, emellett vízhajtó tulajdonsággal is rendelkezik. Szénhidrát-összetétele elősegíti a vércukorszint megfelelő szabályozását. Szép, sárgás színét nagyrészt magas béta-karotin tartalmának köszönheti.
Felhasználási ötletek:
Készíthető pattogtató gépben (szárazon), mikróban (lehet szárazon is vagy vajba/olajba forgatva) és serpenyőben (ugyancsak vajba/olajba forgatva). Fogyasztható önmagában, sózva, vajazva, fűszerezve, édesítve, csokizva, ropogósan vagy ragadósan. Mivel a kukorica gluténmentes, nagyon jól beépíthető a diétába: a pattogtatott kukorica apróra őrölve zsemlemorzsa helyett használható ropogós panírhoz, ízesítve, fűszerezve salátára szórható, mint a pirított kenyérkocka. Gabonapehely is helyettesíthető vele: egy kis tej és méz, és kész a „müzli” is.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
- energiaérték (kj/kcal) 1655/392
- zsír (g) 4,7 – amelyből telített zsírsav (g) 0
- szénhidrát (g) 74,3 – amelyből cukor (g) 0,6
- fehérje (g) 9,4
- só (g) < 0,1