Kesudió natúr

2073 Ft/250 g

(8290 Ft/kg)

A kesudiót lehet natúr, pirított, sózott vagy karamellizált formában is fogyasztani, vagy akár csak önmagában rágcsálni. Saláták, krémlevesek, sütemények, desszertek tetejére is szórható, gazdagítható vele müzli és joghurt is, de a könnyen puhuló tulajdonsága miatt a keleti konyhában köretekbe (rizsbe, tésztákba, zöldségekbe) is előszeretettel használják. Készíthető belőle vaj is sós vagy édes formában, és felhasználható szószokhoz, mártásokhoz. Frissen pörkölve még finomabb, mint előre pörkölt változata.

Kimérősen kapható termék!

Bővebb leírás

Leírás

Tartalmaz:

A-, B2-, B3-, B6-, E-vitamin, magnézium, kalcium, kálium, vas, réz, cink, szelén, jód, foszfor, béta-karotin, folsav, mangán.

Miért jó?

A kesudió fogyasztása a szervezet számára nagyon sok hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gazdag telítetlen zsírokban és fehérjékben, telített zsírsavakban viszont szegény, és koleszterint sem tartalmaz. Telítetlen zsírsavai csökkentik a keringési betegségek és a szívproblémák kockázatát. Kalcium és magnézium tartalma kiemelkedően magas, és együtt még jobban hasznosulnak. Nagyon fontosak az egészséges csontozat fenntartásában, csontritkulás esetén is nagyon nagy segítséget nyújtanak. A fogakat és a fogínyt is erősítik, de jót tesznek az izomzatnak, a körömnek és a hajnak is. Magas magnézium tartalma véd még a magas vérnyomástól, a hirtelen fellépő izomgörcsöktől, segít a migrén és a fejfájás enyhítésében. Idegesség esetén is nyugtatóan hat, jó stresszoldó, nyugtató hatása és az alvást is segíti. Antioxidáns hatású E vitamin tartalma is igen magas, ami segítséget nyújt a rák megelőzésében (a kesudió főleg a vastagbélrák kialakulásának esélyét csökkenti). Napi fogyasztása segít meggátolni az epekövek kialakulását is. Saját vastartalma mellett a kesudió segíti a vas felszívódását is a szervezetben, nagyon jó természetes jódforrás, cinktartalma erősíti az immunrendszert is. A legújabb kutatások a kesudió fogyókúrára gyakorolt jótékony hatásáról számolnak be. Gazdag B-vitaminokban, rendszeres (de mértékletes) fogyasztása szabályozza az étvágyat, csökkenti az éhségérzetet, magas rosttartalma segíti az emésztést is.

Felhasználási ötletek:

A kesudiót lehet natúr, pirított, sózott vagy karamellizált formában is fogyasztani, akár csak önmagában rágcsálni is. Saláták, krémlevesek, sütemények, desszertek tetejére is szórható, gazdagítható vele müzli és joghurt is, de a könnyen puhuló tulajdonsága miatt a keleti konyhában köretekbe (rizsbe, tésztákba, zöldségekbe) is előszeretettel használják. Készíthető belőle vaj is sós vagy édes formában, és felhasználható szószokhoz, mártásokhoz. Frissen pörkölve még finomabb, mint előre pörkölt változata.

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

  • energiaérték (kj/kcal) 2314/552,7
  • zsír (g) 43,9 – amelyből telített zsírsav (g) 7,2
  • szénhidrát (g) 30,2 – amelyből cukor (g) 5,9
  • fehérje (g) 18,2
  • só (g) 0