Hántolt napraforgó
199 Ft/100 g
(1990 Ft/kg)
A hántolt napraforgó értékes és érdekes kiegészítője lehet leveseknek, salátáknak, zöldségköreteknek, mártásoknak, uzsonnakrémeknek, müzliknek, süteményeknek, turmixoknak. Felhasználható natúr és pirított (sózott) formában is. Magvas kenyerek, pogácsák, pék- és sós sütemények alapanyaga is lehet, a tetejére, de akár beleszórva a tésztájába is. Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt a reformkonyhában is használják, krémet, pástétomot és számos más egészséges ételt, hozzávalót készítenek belőle.
Kimérősen kapható termék!
Leírás
Tartalmaz:
A, B1, B2, és E vitamin, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, szelén, réz.
Miért jó?
A napraforgómag jótékony hatása a többi olajos maghoz hasonlóan jelentős. Zsírtartalma értékes, gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak. Kalóriatartalma magas, jó energiaforrás, a telítetlen zsírsavak miatt (mértékkel fogyasztva) nagyon fontos szerepe lehet a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében, kiemelkedően hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, valamint kedvezően befolyásolják a vérnyomást és a látást is. Élelmi rosttartalma miatt a cukorbetegek, székrekedéssel küzdők, kismamák és idősek számára is javasolható. E vitamin tartalma miatt hasznos összetevője a daganatmegelőző étrendnek, valamint erősíti az immunrendszert. Magnézium és kalcium tartalma hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez, és a már kialakult betegség kezelésében is szerepe van, a kálium pedig támogatja a szív és az idegrendszer működését. Értékes a test számára a fehérje- és rendkívül magas ásványtartalma, jó hatással van a prosztataproblémákra, mértékkel való fogyasztása segíti a fogyást, beindítja az emésztést, segít kezelni a székrekedést és vizelethajtó tulajdonsága is van. Folsavban is gazdag, ezért értékes tápanyagforrás a női szervezet számára. Magas kalória tartalma miatt sportolók számára kiváló energiaforrás.
Felhasználási ötletek:
A hántolt napraforgó értékes és érdekes kiegészítője lehet leveseknek, salátáknak, zöldségköreteknek, mártásoknak, uzsonnakrémeknek, müzliknek, süteményeknek, turmixoknak. Felhasználható natúr és pirított (sózott) formában is. Magvas kenyerek, pogácsák, pék- és sós sütemények alapanyaga is lehet, a tetejére, de akár beleszórva a tésztájába is. Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt a reformkonyhában is használják, krémet, pástétomot és számos más egészséges ételt, hozzávalót készítenek belőle.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
- energiaérték (kj/kcal) 2412/582
- zsír (g) 48 – amelyből telített zsírsav (g) 0
- szénhidrát (g) 17 – amelyből cukor (g) 3
- fehérje (g) 10
- só (g) 0